tvorba a umění

Poděkování
Na moji práci měl vliv slovenský kameraman a režisér Jindra Vlach, bez kterého bych nikdy neudělal večerníčky.Stejně jako by nebyly úspěšné bez Petra Haničince a Jardy Samsona Lenka a bez kamarádů kameramanů. Jsem rád, že kolem mne vždycky byli lidi, kteří mi pomohli a inspirovali.
Režijní filmografie
2013 Méďové na cestách (TV seriál)
2010 Pohádky pro štěňátka (TV seriál)
2009 Podivuhodná cesta ježka Aladina (TV seriál)
2006 Madla a Ťap (TV seriál)
2003 Bráškové (TV seriál)
Méďové II – Povídání pro Aničku (TV seriál)
2002 Vydrýsek (TV seriál)
2001 Méďové (TV seriál)
2000 Kluci ze zámku (TV seriál)
1998 Pruhovaní kamarádi (TV seriál)
1997 Tuláček (TV seriál)

Dokumentární tvorba
2015 Gorilí povídání (TV seriál)

Novinky z přírody (TV seriál)
2006 Minuta z přírody (TV seriál)
2005 Kouzlo Afriky (TV seriál)
2003 Kdo chce s vlky žíti (TV film)

Scenáristická filmografie
2013 Méďové na cestách (TV seriál)
2010 Pohádky pro štěňátka (TV seriál)
2009 Podivuhodná cesta ježka Aladina (TV seriál)
2006 Madla a Ťap (TV seriál)
2003 Bráškové (TV seriál)
Méďové II – Povídání pro Aničku (TV seriál)
2002 Vydrýsek (TV seriál)
2001 Méďové (TV seriál)
2000 Kluci ze zámku (TV seriál)
1998 Pruhovaní kamarádi (TV seriál)
1997 Tuláček (TV seriál)

Dokumentární
2015 Gorilí povídání (TV seriál)
2006 Minuta z přírody (TV seriál)
2005 Kouzlo Afriky (TV seriál)

Herecká filmografie
2013 Méďové na cestách (TV seriál)
2010 Pohádky pro štěňátka (TV seriál)
2006 Madla a Ťap (TV seriál)
2003 Méďové II – Povídání pro Aničku (TV seriál)
2001 Méďové (TV seriál)
Dokumentární
2014 Medvědí bratři Václava Chaloupka (TV film)
2012 13. komnata Václava Chaloupka (TV film)
2005 Kouzlo Afriky (TV seriál)
2003 Kdo chce s vlky žíti (TV film)
2002 Tlamy, tlapy, zobáky (TV film)

TV pořady
2015 Večerníček jak ho (ne)znáte (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
2004 Uvolněte se, prosím (TV pořad)
2002 Abeceda hvězd (TV pořad)
2000 Krásný ztráty (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)

Kameramanská filmografie

2010 Pohádky pro štěňátka (TV seriál)
2009 Podivuhodná cesta ježka Aladina (TV seriál)

Dokumentární
2002 Videoatlas naší přírody (TV seriál)

Televize
Seriály – večerníčky
2014 Méďové na cestách
2011 Pohádky pro štěňátka
2009 Podivuhodná cesta ježka Aladina
2006 Madla a Ťap
2003 Bráškové
2003 Méďové II. – Povídání pro Aničku
2002 Vydrýsek
2001 Méďové
2000 Kluci ze zámku
1998 Pruhovaní kamarádi
1997 Tuláček

Dokumentární filmy
2006 Minuta z přírody (seriál)
2005 Kouzlo Afriky (seriál)
2003 Kdo chce s vlky žíti

Knihy
2016 V současnosti odevzdávám rukopis knihy 365 dní v přírodě, takže se můžete těšit na novinku.
2008 Kouzlo Afriky
2008 Madla a Ťap
2005 Jižní Afrika mýma očima
2004 Honzík a Eliška – toulání s medvíďaty
2003 Bráškové Prázdniny s vlčaty
2002 Vydrýsek
2001 Méďové – půl roku bez medvědích kluků
2001 Méďové – půl roku s medvědími kluky
2000 Kluci ze zámku
1998 Tuláček liška, Chaloupek, Šeplavá, nakl. Rembrandt
1993 Povídání o štěňatech aneb jak si je zamilovat, nakl. Naše vojsko
2013 Okouzleni přírodou, okouzleni lovem, nakl. Starý most
Knihy autora
Výstavy
2014 – Výstava obrazů Hluboká
2013 – Výstava obrazů Plzeň

Ocenění
2005 – Cena ministra životního prostředí
2002 – SUK – 20 nejčtenějších knih roku – 1. místo Václav Chaloupek, Jaroslav Vogeltanz: Vydrýsek, nakl. Fraus; 2. místo – Harry Potter a Ohnivý pohár; 3. místo – Pán prstenů
2001 – Berounský trilobit – ocenění večerníčku Méďové